Welke kleren heeft mijn kind allemaal nodig?

Welke kleren heeft mijn kind allemaal nodig?

Het aankleden van jouw kind begint eigenlijk al gelijk vanaf de geboorte. Het begint met een lekker zacht mutsje en rompertje om jouw baby lekker warm te houden. Naarmate je kinderen ouder worden zal er toch aan een meer uitgebreide garderobe moeten worden gedacht. Hoeveel en welke kledingstukken je vervolgens aanschaft, hangt natuurlijk volledig af van de kledingsmaak van jou en later ook je kind. Gelukkig is er veel leuke kindermerkkleding om uit te kiezen.

Uit de babyfase

In de babytijd van je kind heb je waarschijnlijk al heel wat hippe babykleding merken aangeschaft en al wat kunnen experimenteren met het samenstellen van outfits. Wanneer je kinderen opgroeien heb je weer andere dingen nodig.

1. Sokken

Kinderen groeien snel, zeker in het begin. In deze tijd is het vooral slim om sokken te kopen op kwantiteit en niet op kwaliteit. Zo verdwijnen er soms nog wel een paar en groeien ze er ook snel uit waardoor je aan het kopen kan blijven.

2.Schoenen

Om geen natte sokken op te lopen zijn schoenen natuurlijk ook een niet te missen item. Het is dan handig om een paar te hebben waar ze lekker in kunnen ravotten, een netter paar en comfortabele stappers voor in de zomertijd.

3. Ondergoed

Voor zowel jongens als meisjes een absolute must have natuurlijk, ondergoed. Voor de jongens is een onderbroek natuurlijk voldoende. Voor de meisjes kun je er ook een leuk topje bijkopen, aangezien een beha nog niet nodig is. Een hemdje erbij werkt natuurlijk voor beide, voor zowel wat extra bedekking van het lichaam als het warmer blijven in de winter.

4. Pyjama

Een pyjama is natuurlijk nooit mis. Zo is het slim om er een aan te schaffen voor zowel de zomer- als de wintertijd. Er zijn veel soorten op de markt met leuke printen van dieren tot superhelden.

5. Korte en lange broeken

Broeken kunnen ook niet ontbreken in de kledingkast. Zo kun je enkele korte aanschaffen voor in de zomer en lange voor in de winter. Bij deze items kan het het wel waard zijn om zeker voor de lange broeken wel op de kwaliteit te letten zodat ze langer meegaan.

6. Rokjes en jurken

Voor de warmere dagen zeker ook een aanrader, een rokje en een jurk voor in de kast. Deze kunnen dan ook op koude dagen gedragen worden in combinatie met een maillot.

7. Hemdjes en t-shirts

Voor zowel in huis als naar school kunnen hemdjes en t-shirts natuurlijk ook niet ontbreken. Van basic tot hippe printjes, er is van alles te vinden.

8. Longsleeves en vesten

Iets met lange mouwen is natuurlijk ook niet mis. Zo zijn longsleeves handig en een vest is zeker ook aan te raden. Die is voornamelijk makkelijk bij temperatuurswisselingen en kun je leuk combineren met shirtjes.

9. Jas

Net als bij pyjamas is het ook slim om hier rekening te houden met de seizoenen. Zorg er daarom voor dat je een goede wind- en regendichte jas hebt voor de koude dagen en daarnaast een heerlijk luchtig jack voor wanneer de dagen weer mooier worden. 

Redactie