Welk type schoen is de espadrille?

De meeste fashionista’s kennen deze schoenen. Maar wat zijn nu hun typische kenmerken? Meestal krijgen we het antwoord ‘een lichte schoen gemaakt met een geweven of gevlochten zool’. Ja, dit is een ietwat nauwkeurige beschrijving , maar niet helemaal correct. Het is een type schoen met een aanzienlijk andere zool dan de meeste schoenen: een van jutestof. De jutestof geeft de zomerslof hun unieke look die mensen aantrekt voor lente- en zomerlooks. Het comfort en de duurzaamheid dwingt mensen om ze lief te blijven hebben en te dragen.

De geschiedenis van de vezelschoen

Ze werden voor het eerst gemaakt in Europa in het jaar 1322. Met name in Spanje en Frankrijk, waar de esparto-vezel werd gebruikt om het schoeisel vorm te geven. De esparto-vezel is van het Catalaanse woord “espardenyas” en waar de uiteindelijke naam vandaan komt. Ze werden toen behoorlijk populair bij de gewone bevolking in de regio’s Baskenland en Catalonië vanwege hun goedkope productie en kosten.

Het huidige vervaardingsproces

Nu wordt geweven jutestof gebruikt voor de zool van de schoen. Het bovenwerk is canvas, om de beste kleur en afdrukdefinitie te bieden. Dit draagt ​​bij aan de stevigheid van de hele schoen.

Espadrilles zijn niet alleen comfortabel, maar ook modieus en kunnen meerdere seizoenen meegaan dankzij de sterkte van de gebruikte stoffen. Mensen kunnen elk onderdeel aanpassen, waardoor ze buitengewoon uniek zijn en precies zoals ze ze willen.

Een modeblijver voor vrouwen en mannen

Toen Amerika eenmaal de espadrille microbe kreeg, werd het schoeisel uiteindelijk het meest bekend op een sleehak dankzij de samenwerking van Yves Saint Laurent met Isabel Sauras en Lorenzo Castañer.

Tegenwoordig worden ze meer geassocieerd met de hielvorm voor vrouwen, maar ze blijven een unisex-schoenenoptie. Vooral gedragen in de lente en zomer, kunnen mensen genieten van het uiterlijk en het comfort van de espadrillestof in combinatie met een reeks outfits, van casual tot formeel.

Redactie