De Beste ‘Guide’ voor hoe je grote maten herenkleding móet dragen!

De Beste ‘Guide’ voor hoe je grote maten herenkleding móet dragen!

Iedere man wil er goed en zelfverzekerd uitzien. Ook al wordt dat niet toegegeven. Tuurlijk zijn comfort en gemak hierbij vaak belangrijker dan stijl. Gelukkig kan het tegenwoordig beide! Door de ontwikkeling in de stoffen en door de mogelijkheid om ‘vrijer’ te zijn in het dragen van je kleding.

Ook voor de herenkleding in grote maten geldt: Houd je niet aan hokjes

De tijd van ‘hokjes denken’ is in de mode vervlogen. Een pak combineren met sneakers? Zeker kan dat! Een T-shirt onder een blazer? Waarom niet. Tegenwoordig mag en kan bijna alles. Doe hier vooral je voordeel mee. Maak je eigen stijl maar let wel op belangrijke dingen.

Welke kleuren passen het best als je Grote Maten draagt?

Donkere kleuren dekken meer, denk hierbij aan: zwart, bruin, donker-blauw, antraciet etc. Natuurlijk is het wel heel saai als je alleen met dit soort kleuren loopt. Gelukkig hoef jij je ook hierbij niet aan hokjes te houden. Een licht motiefje of lichte kleuren kunnen ook goed, mits je dit zelf ook fijn vindt. Let bij het dragen van lichtere kleuren wel op de pasvorm. Daarover hieronder meer.

Welke pasvorm is het beste als je een grote maat draagt<3>

Heb je een vollere taille? Let er dan op dat je trui, T-shirt of overhemd niet te strak zit. Een strak zittend kledingstuk accentueert dit gebied dan te veel. Een te wijd kledingstuk daarentegen, oogt niet mooi. Voor de beste pasvorm meet je de taille op en tel je hier 7 cm bij op, zo zorg je ervoor dat het kledingstuk niet te strak en ook niet te wijd valt.

Grote maten kleding en patronen

Heb jij een grote kledingmaat en zie je veel leuke kledingstukken met patronen of prints maar weet je niet zeker of dit wel staat? Let dan op het volgende:

  • Donkere prints dekken meer dan lichtere – is dus vaak beter.
  • Subtiele prints zullen minder de aandacht trekken als grote opvallende
  • Ruiten kunnen optisch de rondingen verhullen
  • Draag nooit horizontale strepen, liever verticale

Maar bovenal geldt de regel, omtrek taille plus 7cm. Als jij een mooi patroon vindt dan is dat belangrijker dan het wel of niet goed ‘dekken’ van je buik of ander lichaamsdeel. Als je een leuk patroon hebt gevonden dan is de pasvorm het belangrijkste.

Verder is het verstandig om te werken met contrasten. Dus draag je een lichtere broek. Ga dan voor een heel donker of juist heel lichte ‘top’. Of als je een beige trui draagt dan staat een donkere broek hier leuker bij dan een hele lichte chino of spijkerbroek.

Je hebt nu wat handvaten om op zoek te gaan naar leuke passende grote maten herenkleding. Bekijk het ruime assortiment van grote maten bij Suitable. Ook kunnen ze je perfect helpen bij eventuele vragen die je hebt over pasvormen en combinaties.

Redactie