Leuke dingen om met riet te doen.  

Leuke dingen om met riet te doen.  

Riet werd vroeger heel veel voor van alles en nog wat gebruikt maar tegenwoordig niet voor zoveel. Het kan een hele leuke dag zijn als je ervoor kiest lekker met riet te gaan knutselen maar misschien weet je niet waar je moet beginnen. We geven je hier wat ideeen. Nodig al je vriendinnen uit en ga samen lekker knutselen in de tuin op een mooie zomer dag. Je moet wel het een en andere aan voorbereiding doen, zo met je het riet goed laten weken voor een paar dagen zodat je er mee kan werken zonder dat het breekt uit droogte.  

Een rieten hoedje maken  

Hoe enig zal het zijn om in de zomer je eigen rieten hoed te kunnen dragen? Je zal zeker een mode icoon zijn want vintage looks zijn inmiddels ook weer helemaal in. Maar daarnaast is het super leuk om te vertellen dat je het zelf hebt gemaakt het het is helemaal niet zo moeilijk of ingewikkeld. Je kan best makkelijk een filmpje opzoeken op youtube waarin ze laten zien hoe je het moet doen. Een rieten hoed blijft altijd in de mode. 

Tasje  

Een tas maken van riet is ook niet heel moeilijk en was vroeger een heel vaak-voorkomend ding voor vrouwen. Zorg dus nogmaals wel dat je het riet goed hebt laten weken en dan kan je beginnen met het invlechten. Je kan zo zelf kiezen wat voor model je wilt en hoe groot je de tas wilt maken. Misschien wil je een heel klein tasje of misschien een heel groot tasje. Je kan het in de stijl maken die je zelf wilt. Een tasje van riet is perfect om mee te nemen naar het strand. En hoe leuk zal het zijn om te kunnen vertellen aan mensen dat je het zelf hebt gemaakt. Elke keer dat je het ziet zal je ook denken aan een leuke middag met wat vriendinnen. 

Redactie