Nog wat ideeën voor strandkleding

Nog wat ideeën voor strandkleding

Naast de gebruikelijke strandmode mogen we ook aandacht besteden aan schoeisel welke gepast is voor gebruik bij zwemkleding of gebruik bij de grote zandbak aan zee die we het strand noemen. Wanneer we normale schoenen dragen bij een strandbezoek, lopen we meer kans op het beschadigen van onze schoenen. Zand kan bijvoorbeeld in de binnenkant van de schoen terecht komen waardoor de binnenkant van je schoen sneller slijt en vies wordt. Je schoenen kunnen door een dagje aan het strand sneller kapotgaan en verkleuren. Als je op blote voeten loopt kun je last krijgen van heet zand en kiezelsteentjes. Daarom wordt aangeraden om alvorens het strand te betreden de schoenen in te leveren voor Ipanema slippers. Waarom slippers? Nou zoals je kunt opmaken uit het voorgaande zijn slippers minder vatbaar voor slijtage door zand, doordat het open schoeisel is. Je kunt niet verrast worden door losliggend zand en steen welke willekeurig op de zool is beland. Reef slippers zijn iets makkelijker schoon te houden dan gesloten schoenen. 

Slippers in je eigen stijl

Slippers zijn een betere keus bij zeer warm zomers weer en op het strand. Maar wat voor soort slipper is nu echt geschikt voor jou? Dit is uiteraard iets wat je voor jezelf even moet uitvinden, maar er is gelukkig veel keus en is er tegenwoordig veel kwaliteit te vinden.

Welke soort slipper

Allereerst is het handig om uit te vogelen of je liever een slipper of een teenslipper wilt hebben. Teenslippers zijn iets anders in stijl dan de normale slippers omdat zij, in tegenstelling tot de slipper met een kapje of band, een opstaand stuk materiaal hebben tussen de grote en tweede teen welke ingeklemd wordt door middel van een tweetal bandjes. Teenslippers maken voor een ietwat meer blootgesteld uiterlijk van de voeten maar bieden meer luchtigheid en zijn praktisch gewichtloos. Let op bij het uitkiezen van (teen)slippers op het materiaal. Stevige zolen gemaakt van plastic bieden net iets meer bescherming tegen doordringing van losse steentjes of andere scherpe objecten die je op het strand tegenkomt.   

Redactie