Precies de juiste temperatuur

Voor het reguleren van je lichaamstemperatuur bestaat er kleding waar je misschien niet als eerste aan denkt. Allemaal weten we dat er dikke truien en winterjassen zijn om je warm te houden en dunne, luchtige hemdjes om juist af te koelen. Waar je vaak niet zo snel aan denkt is dat jouw ondergoed je ook kan helpen met het behouden van de juiste lichaamstemperatuur. Het gaat dan om thermische ondermode. Thermisch ondergoed zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt wanneer je dat wilt of juist warm blijft als dat nodig is.

Een herenkledingmerk met een grote collectie thermokleding is Ten Cate. Ten Cate is een Nederlands bedrijf dat bekend is vanwege het grote aanbod van naadloze ondermode gemaakt van hoogwaardige textiel. In hun collectie hebben zij ook een groot aanbod van thermokleding. Deze ondermode draag je direct op je huid. Het isoleert het lichaam als je stilstaat en verkoelt het als je het warm hebt. Tussen je lichaam en het laagje kleding bevindt zich stilstaande lucht die dit mogelijk maakt. Thermokleding wordt gemaakt van verschillende materialen. Synthetisch materiaal wordt vaak gebruikt als je wilt afkoelen. Het zorgt er namelijk voor dat je zweet snel wordt afgevoerd. Wil je juist warm blijven dan is wol als materiaal beter geschikt. Wol houdt de warmte die je lichaam afgeeft vast waardoor je op temperatuur blijft. Hoe dikker de laag onderkleding hoe meer warmte je vasthoudt.pwitte-nl-precies-de-juiste-temperatuur

Afhankelijk van je doel kan je dus kiezen voor verschillende soorten thermokleding. Ga je sporten en wil je snel afkoelen kies je voor andere ondermode dan als je de kou in gaat en lekker warm wilt blijven. Ten Cate speelt hier goed op in en heeft verschillende modellen in hun collectie. Er zijn onderbroeken met korte en lange pijpen en T-shirts met korte of lange mouwen of zelfs met een col. De kleding is licht om te dragen, maar wel warm. Mocht je meer informatie willen hebben over thermokleding of als je wilt zien wat er in de collectie van het kledingmerk Ten Cate  verkrijgbaar is, kijk dan eens op hun website en/of https://www.hemdvoorhem.nl/ten-cate-ondergoed. Online is veel informatie te vinden en je kunt handig gebruik maken van de verschillende keuzemenu’s. Mocht je een geschikt artikel tegenkomen dan is bestellen snel gedaan en heb je het door jou gekozen kledingstuk zo in huis. Zo zorg je altijd voor de juiste lichaamstemperatuur.

 

Redactie