Circuit rijden is echt voor iedereen

Circuit rijden is echt voor iedereen

Circuit rijden geeft je een geweldige kick. Doordat ik redelijk veel ervaring heb en ik graag mijn technieken en rijritme wil bijhouden was dit een super leuke ervaring. Motorsport Lifestyle organiseert circuitdagen die het voor iedereen mogelijk maakt om op het circuit te rijden. Het is wel heel belangrijk dat je motor technisch goed in orde en fluisterstil is. Ook moeten je remblokken het natuurlijk goed doen en moet je zelf over de juiste motorkleding beschikken. Ieder niveau rijdt 5 sessies. De 1e sessie duurt ongeveer 16 minuten en de overige 4 sessies ongeveer 20 minuten.

2

Niveau 1

De eerste keer dat ik aan zo een dag mee deed kreeg ik ook een theorieles en moest ik onder begeleiding rijden. Dit moest echt, want rijden op een circuit is heel anders dan op de gewone weg. We reden in verschillende groepjes van ongeveer 5 rijders per instructeur.

Niveau 2

De lengte van de baan van het TT-Circuit Assen is 4.555 meter. Als je een rondetijd kon rijden van 2:10 – 2:24 minuten mag je door naar niveau 2. Hier krijg je nog steeds tips van je instructeur maar mag je veel meer vrij rijden.

Niveau 3

Afgelopen keer mocht ik door naar niveau 3. Ik hoorde zelfs bij de groep die de snelste rondetijd had gereden. Als het goed is mag ik de volgende keer meedoen met de groep van niveau 4. Ik mag dan volledig vrij rijden. Zo kan ik perfect trainen voor deze sport. Heerlijk!

Redactie