Een uniek vingerafdruk sieraad, voor een dierbare herinnering.

Een uniek vingerafdruk sieraad, voor een dierbare herinnering.

UitvaartUniq biedt een met zorg samengesteld assortiment vingerafdruk sieraden; Altijd Uniek & Persoonlijk. Het selecteren van een passende tastbare herinnering is, na het overlijden van een dierbare, vaak een moeilijk en emotioneel proces. Een sieraad met vingerafdruk print is een mooie keuze die voor velen net iets toegankelijker is dan een assieraad, maar net zo persoonlijk en intiem. Met een vingerafdruk sieraad draagt u de herinneringen aan uw overleden dierbare altijd met u mee, overal waar u gaat.

UitvaartuniQ

Een vingerafdruk nemen, hoe werkt dit precies?

Allereerst adviseren wij u om, in het geval u speelt met de gedachte om een vingerafdruk sieraad te laten vervaardigen, dit met uw uitvaartbegeleider te bespreken. In de meeste gevallen zorgt de uitvaartbegeleider ervoor dat er een vingerafdruk word afgenomen. Voor het afnemen van vingerafdrukken van een ‘levend persoon’ moet de betreffende persoon zelf toestemming geven. In het geval er sprake is van een overlijden, dienen de nabestaanden (erfgenamen) toestemming te verlenen, maar het is ook na overlijden mogelijk om een vingerafdruk af te nemen.

U kunt gebruik maken van een inktkussen, waarbij de vinger op het inktkussen wordt geplaatst. Vervolgens dient de vinger met precies dezelfde beweging op een wit papiervel geplaatst te worden.┬á U kunt ervoor kiezen om te ‘draaien’ of zachtjes te drukken. TIP: maak gebruik van een stickervel, neem altijd meerdere vingerafdrukken, was de vinger van te voren goed, zorg voor een stabiele positie bij het afnemen en druk hierbij niet te hard.

Ook kunt u gebruik maken van was, waarbij de vinger in de verwarmde was wordt. Nadat de was afkoelt en verhard is de vingerafdruk klaar om te gebruiken. Voordeel van deze methode is het zichtbaar worden van de vorm van de vinger, nadeel is de kwetsbaarheid van deze afdruk (t.o.v. de inktmethode). TIP: maak gebruik van siliconen, dan is de vingerafdruk langer houdbaar.

Voor meer informatie, ook voor bijvoorbeeld het aanleveren van de vingerafdruk, neemt u gerust een kijkje op onze website. Een vingerafdruk sieraad bij UitvaartUniq.nl voor een dierbare herinnering.

Redactie